Przepis na Sos łososiowy do jajek

Dodano przez:
Ile porcji:
5
Łączny czas przyrządzania:
10 min.
Czas przygotowania:
10 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1685
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Sosy

Składniki

  • kwaśna gęsta śmietana 1 szklanka
  • wędzony łosoś 15 dag
  • ser tylżycki 10 dag
  • siekany koperek 1 łyżka
  • sól cebulowa do smaku
  • pieprz do smaku

Jak zrobić Sos łososiowy do jajek?

Łososia drobniutko siekamy. Ser tylżycki ścieramy na tarce o małych oczkach, mieszamy ze śmietaną i drobno posiekanym koperkiem, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Dodajemy łososia i dokładnie mieszamy. Zamiast łososia do sosu możemy dodać polędwicę bosmańską lub kiełbasę salami paprykową. Koperek możemy zastąpić szczypiorkiem.

Podobne przepisy

Sos z truskawek

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-10-04

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Sosy

Sos tatarski domowy

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2023-05-03

Dodany przez: jasia

Kategoria: Sosy

Sosik czosnkowy

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-12-04

Dodany przez: logmw

Kategoria: Sosy

Ziołowe pesto

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 20 min.

Data dodania: 2024-03-17

Dodany przez: ilka_86

Kategoria: Sosy

Sos tysiąca wysp

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-06-11

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Sosy

Sos jogurtowo śmietanowy

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-06-30

Dodany przez: netha

Kategoria: Sosy