Namoczyć żelatynę w przegotowanym,zimnym mleku.
2 galaretki rozpuścić ,w szklance wody(każda galaretka ma być rozpuszczona osobno)gdy zastygnie ,pokroić w kostkę.Śmietanę ubić z cukrem waniliowym i cukrem (dokładamy pod koniec ubijania)
Żelatynę namoczoną w mleku,podgrzać ciągle mieszając i rozpuścić
(można zagotować)lekko przestudzić,wlać do ubitej śmietany wymieszać.Dodać pokrojoną galaretkę(można dać swoje ulubione bakalie) i lekko wymieszać.Wlać do tortownicy(tortownicę wykładamy folia aluminiową(wtedy nie czuć ciasta blachą)
Trzecią galaretkę rozpuszczamy w 400 ml przegotowanej gorącej wody,studzimy ,gdy zacznie tężeć,zalewamy wierzch śmietanowca.
Wcześniej jeżeli mamy ,możemy udekorować owocami i dopiero zalać galaretką. Jeżeli zrobimy w mniejszej tortownicy ciasto będzie wyższe,jak w większej niższe.
Smacznego i polecam.
Kategoria: Desery
Kategoria: Desery
Kategoria: Desery
Kategoria: Desery
Kategoria: Desery