Szwedzki przysmak, który można spotkać w Ikei
Biszkopty dokładnie pokruszyłam, wsypałam je do miski, dodałam kakao i cukier. Włożyłam masło i alkohol, śmietankę, po czym zagniotłam wszystko na dość twardą ale plastyczną masę. Z masy utworzyłam długie wałki o ok. 1,5cm średnicy i włożyłam je do lodówki.
Wyrobiłam marcepan z pandanem (można użyć barwników) i gdy stał się jednolity w kolorze, rozwałkowałam na placek. Na nim ułożyłam wałek nadzienia i ścisło wkoło niego zawinęłam marcepan, odcięłam ostrym nożem. Podobnie postąpiłam z resztą nadzienia.
Każdy wałek pokroiłam nożem na części. Schłodziłam w lodówce, a następnie maczałam końce wałeczków w rozpuszczonej czekoladzie. Zostawiłam do zastygnięcia na pergaminie. Włożyć do lodówki
Kategoria: Desery
Kategoria: Desery
Kategoria: Desery
Kategoria: Desery
Kategoria: Desery