Aby przygotować bazę, rozpuść masło i wymieszaj ostudzone z rozgniecionymi herbatnikami
i orzechami. Rozprowadź bazę na dnie tortownicy i przygnieć łyżką, aby powstała zbita warstwa.
W dużej misce zmiksuj ser z mlekiem skondensowanym i 50 ml Sunquicka Mango. Rozpuść żelatynę w gorącej wodzie, przestudź i dodaj do masy. Delikatnie zmieszaj masę serową z ubita śmietaną
i rozprowadź na warstwie herbatnikowej. Wstaw do lodówki na kilka godzin aż stężeje.
Obierz mango i pokrój je w cieniutkie plastry. Aby przygotować polewę wymieszaj wodę, mąkę kukurydziana i 25 ml Sunquicka Mango, zagotuj do momentu aż zgęstnieje i przestudź.
Następnie ostrożnie zdejmij boczny element tortownicy i ułóż plastry mango oraz polej przygotowana polewą.
Więcej inspirujących przepisów znajdziesz na: www.indexfood.pl
oraz na www.facebook.com/kuchnia.wloska
Kategoria: Desery
Kategoria: Desery
Kategoria: Desery
Kategoria: Desery
Kategoria: Desery
Kategoria: Desery