Liście cykorii układamy na półmisku, skrapiamy sokiem z cytryny. Ser kroimy w kostkę, seler kroimy w słupki a gruszki w plasterki.Na cykori układamy gruszki oraz seler i posypujemy serem.Przygotowujemy sos: ser miksujemy z winem. Mąkę rozprowadzamy 3 łyżkami syropu gruszkowego. Resztę syropu zagotowujemy i rozprowadzamy syropem z mąką. Studzimy, dodajemy wino z serem,sok z cytryny, suszone oregano. Polewamy pozostałe składniki sałatki, dekorujemy świeżym oregano.
Do sałatki możemy użyć świeżych, dojrzałych ale twardych gruszek a zamiast syropu sok gruszkowy,cukier i trochę więcej mąki ziemniaczanej.
Kategoria: Sałatki
Kategoria: Sałatki
Kategoria: Owoce morza
Kategoria: Sałatki
Kategoria: Sałatki
Kategoria: Sałatki