Kapustę dokładnie umyć, obsuszyć, pokroić w paseczki, włożyć do miski. Groszek odsączyć, dodać do kapusty. Świeży ogórek wyparzyć, zetrzeć na grubej tarce razem ze skórką. Starty ogórek dodać do jogurtu. Czosnek pokroić bardzo drobno, dodać do jogurtu z ogórkiem, następnie wymieszać. Tak wykonany sos dodać do kapusty i groszku, dokładnie wymieszać. Koperek pokroić drobno, dodać do sałatki. Całość przyprawić czosnkiem w proszku, odrobiną soli i świeżo zmielonym pieprzem według uznania. Sałatkę najlepiej podawać do obiadu, do mięs (najlepiej pieczonego kurczaka). Świetnie nadaje się z pieczywem czosnkowym lub grzankami 🙂
Kategoria: Sałatki
Kategoria: Sałatki
Kategoria: Sałatki
Kategoria: Sałatki
Kategoria: Sałatki
Kategoria: Sałatki