Przepis na Sałatka warzywna w zalewie curry

Dodano przez:
Ile porcji:
12
Łączny czas przyrządzania:
195 min.
Czas przygotowania:
3 g
Czas gotowania:
15 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
2058
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Przetwory

Zdjęcia

Składniki

  • ogórki gruntowe 3 kg
  • fasola szparagowa 500 gram
  • cukinia młoda 1 kg
  • sól 2 łyżki

zalewa

  • woda 1,5 litra
  • cukier 1,5 szklanki
  • ocet 1,5 szklanki
  • sól 1 łyżka
  • przyprawa do marynowania warzyw 1 op
  • przyprawa curry 2 łyżki

Jak zrobić Sałatka warzywna w zalewie curry?

Wszystkie składniki na zalewę włożyć do garnka i zagotować. Ogórki obrać, cukinie pokroić w półplasterki. Warzywa posolić i odstawić na dwie godziny. Do gorącej zalewy włożyć warzywa (bez soku który puściły), wymieszać i powkładać do czystych słoików. Mocno słoiki zakręcić i pasteryzować przez ok. 10-15 minut.

Podobne przepisy

Dżem z czarnych porzeczek

Ile porcji: 24

Data dodania: 2023-06-04

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Przetwory

Buraczki do słoików

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-05-20

Dodany przez: madi356

Kategoria: Przetwory

Dżem śliwkowy

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 180 min.

Data dodania: 2023-02-08

Dodany przez: Trishelle

Kategoria: Przetwory

Dżem z wiśni

Ile porcji: 24

Data dodania: 2023-05-23

Dodany przez: madi356

Kategoria: Przetwory

Konfitura wiśniowa

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-05-26

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Przetwory

Kompot jabłkowy na zimę

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2024-03-02

Dodany przez: enia

Kategoria: Przetwory