Liście sałaty myjemy i rwiemy na mniejsze kawałki od razu na talerze z których będziemy jeść. Pomidora, rzodkiewkę myjemy i kroimy wykładamy na talerze. Jajka gotujemy na twardo, obieramy i kroimy na plastry i kładziemy na sałatkę. Oliwki czarne można pokroić lub całe wyłożyć na talerzu. Pestki dyni prażymy na suchej patelni, posypujemy nimi sałatkę. Na końcu trzemy ser feta na tarce. Sos wymieszanym z oliwą, polewamy sałatkę. Przyprawiamy do smaku. Na końcu przygotowujemy tosta. Smarujemy chleb tostowy masłem z obu stron i wkładamy do tostera. Od razu podajemy do sałatki jeszcze ciepły.
Kategoria: Sałatki
Kategoria: Sałatki
Kategoria: Sałatki
Kategoria: Sałatki
Kategoria: Sałatki
Kategoria: Sałatki