Rurki z kremem z ciasta francuskiego to łatwy, prosty a jednocześnie elegancki deser. Można je szybko zrobić, oraz w zależności od preferencji smakowych modyfikować i budyń waniliowy można zastąpić czekoladowym, bądź truskawkowym.
Rurki z kremem łatwo przechowuja się i nie tracą na smaku nawet na drugi dzień. Na zewnątrz chrupiące, kryjace maślano-waniliowe wnętrze. Polecam, bo pyszne!
Na mleku ugotować budyń. Jeśli potrzebny jest cukier można odsypać z cukru do rurek. Ostudzić budyń. Masło zmiksować na puch i dodając po jednej łyżce budyniu miksować, aż powstanie puszysta, jednolita masa. Odstawić do lodówki.
Ciasto francuskie rozwinąć i pokroić na paski o grubości 1 cm. Nawinąć na metalowe foremki do rurek. Wymieszać cukier z cynamonem i wysypać na płaski talerz. Otaczać rurki z ciastem w cukrze lekko dociskając.
Rozgrzać piekarnik do 220 stopni.
Wstawić foremki z ciastem i piec 10-15 minut, aż ciasto zacznie brązowieć.
Masę budyniową przełożyć do rękawa cukierniczego, albo do wąskiej torebki foliowej. Zdjąć z foremek ciasto i ostudzone napełniać kremem.
Kategoria: Bez kategorii
Kategoria: Bez kategorii
Kategoria: Bez kategorii
Kategoria: Bez kategorii
Kategoria: Bez kategorii