Gotowe ciasto francuskie rozwijamy, kroimy w prostokąty o długości 20cm x 3-4cm. Paskami owijamy spiralne foremki do rurek, paski muszą zachodzić na siebie. Blachę wykładamy papierem do pieczenia i układamy na niej foremki. Wierzch rurek smarujemy rozmąconym jajem i obsypujemy cukrem pudrem. Pieczemy na złoty kolor przez niecałe 25 minut w rozgrzanym piekarniku. Rurki zdejmujemy z foremek i odstawiamy do ostygnięcia. W międzyczasie przygotowujemy krem. Białka umieszczamy w naczyniu ustawionym nad parą. Ubijamy z połową cukru, aż powstanie sztywna piana. Zdejmujemy znad pary, dodajemy pozostały cukier i ubijać jeszcze przez kilka minut. Gotowym kremem napełniamy zimne rurki.
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta