Żółtka oddzielić od białek, ubić z cukrem i cukrem waniliowym, na gładką masę, dodać przesianą mąkę. Połączyć z pianą ubitą z białek. Blachę wyłożyć folią aluminiową, posmarować masłem. Rozsmarować ciasto na grubość 1 cm. Piec 12 min w temp. 180 st. C.
Wyjąć i zwinąć, kładąc na ciasto wilgotną ściereczkę. Rozmrozić maliny (kilka zostawić do dekoracji), dodać cukier, wstawić na gaz, zagotować i odparować, ostudzić, połączyć z bitą śmietaną.
Rozwinąć placek, rozsmarować na nim masę, ułożyć pozostawione owoce, zwinąć w rulon, podnosząc powoli ściereczkę. Posmarować polewą czekoladową, udekorować.
Kategoria: Desery
Kategoria: Desery
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Desery