Przepis na Pomidorowa zupa z warzywami

Dodano przez:
Ile porcji:
4
Łączny czas przyrządzania:
40 min.
Czas przygotowania:
40 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
647
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Zupy

Składniki

  • przecier pomidorowy 1 szklanka
  • porcja rosołowa 1 szt
  • włoszczyzna 1 porcja
  • oliwa 3 łyżki
  • cebula 1 szt
  • koper 1 garść
  • pomidory 4 szt
  • vegeta 1 szczypta
  • pieprz 1 szczypta

Jak zrobić Pomidorowa zupa z warzywami?

Wodę wlewamy do garnka, wkładamy do niej porcję rosołową i gotujemy. Do zagotowanej wody dodajemy drobno pokrojoną włoszczyznę i gotujemy aż mięso zmiękczeje. Zupę przecedzamy, z mięsa wyjmujemy kości. Kroimy cebulę w kostkę, smażymy na złoty kolor i dodajemy przecier pomidorowy i grzejemy na patelni przez 5 minut. Zalewamy rosołem i zagotowujemy, dodajemu koper. Pomidory parzymy wrzątkiem, obieramy ze skórki, kroimy w kostkę i dodajemy do zupy. Przyprawiamy do smaku. Psypujemy posiekaną natką pietruszki i podajemy z makaronem.

Podobne przepisy

Zupa grzybowa (snkapur)

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-04-06

Dodany przez: tulipan

Kategoria: Zupy

Zupa aztecka

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-09-09

Dodany przez: bernika

Kategoria: Zupy

Flaki z warzywami i winem

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-07-30

Dodany przez: tulipan

Kategoria: Zupy

Lane ciasto

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-06-23

Dodany przez: netha

Kategoria: Zupy

Zupka na schabiku

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2023-07-01

Dodany przez: monika4

Kategoria: Zupy

Zupa z jarzyn pokrojonych

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-10-04

Dodany przez: Ter-esa

Kategoria: Zupy