Przepis na Pierś w krakersach

Dodano przez:
Ile porcji:
5
Łączny czas przyrządzania:
75 min.
Czas przygotowania:
30 m
Czas pieczenia:
45 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1051
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Mięsne

Składniki

  • pierś z kurczaka 1 szt
  • krakersy paprykowe 7 szt
  • maślanka
  • vegeta
  • pieprz
  • oregano
  • zioła prowansalskie

Jak zrobić Pierś w krakersach?

Pierś myjemy, suszymy i kroimy w paski grubości ok 2-3 cm. Wkładamy do miski, dodajemy przyprawy i zalewamy maślanką. Na ok 1 godzinę wkładamy do lodówki. Krakersy przykrywamy foliową torebeczką i tłuczkiem rozkruszamy. Brytfankę wykładamy papierem do pieczenia, mięso wyjmujemy z maślanki, dokładnie panierujemy w krakersach i układamy w blaszce. Pieczemy ok 45 min w temp. 180 stopni, aż nabierze złocistego koloru. Mięso możemy również smażyć w głębokim tłuszczu lub we frytkownicy, ale pieczone zawiera mniej tłuszczu. Podajemy z sosem lub z frytkami.

Podobne przepisy

Pulpety faszerowane pieczarkami

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-09-26

Dodany przez: Ter-esa

Kategoria: Mięsne

Gulasz do kaszy

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-09-08

Dodany przez: emilia9n

Kategoria: Mięsne

Wątróbka z jabłkami w sosie malinowym

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 180 min.

Data dodania: 2023-09-05

Dodany przez: Ter-esa

Kategoria: Mięsne

Niezwyczajne zawijasy ze zwyczajnej

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2024-01-04

Dodany przez: agnieszka13

Kategoria: Mięsne

Smażona kiełbaska

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2024-02-12

Dodany przez: lewewelina23

Kategoria: Mięsne

Spaghetti z kurczakiem

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2022-09-23

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Makarony