Przepis na Pieczeń rzymska z jajkiem

Dodano przez:
Ile porcji:
24
Łączny czas przyrządzania:
30 min.
Czas przygotowania:
30 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
3392
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Zimny bufet

Zdjęcia

Składniki

  • mięso mielone 1 kg
  • jajka 5 szt
  • sól, pieprz
  • bułka
  • śmietana 2 łyżki

Jak zrobić Pieczeń rzymska z jajkiem?

Mięso wymieszać dobrze z 2 jajkami, przyprawami i ze śmietaną. Bułkę namoczyć i odcisnąć, dodać do mięsa i dobrze połączyć. 3 jajka ugotować na twardo i ostudzić. Wąską blaszkę wysmarować tłuszczem i napełnić mięsem do połowy. Na tym ułożyć jajka i przykryć resztą masy mięsnej. Piec ok 1 godz w 200C.

Podobne przepisy

Naleśniki po florencku

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-01-25

Dodany przez: wera

Kategoria: Zimny bufet

Sałatka z twarogu

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-02-09

Dodany przez: stasiek

Kategoria: Zimny bufet

Garące kanapeczki

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-04-22

Dodany przez: madi356

Kategoria: Zimny bufet

Tort Boisko

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 180 min.

Data dodania: 2023-07-24

Dodany przez: eva45

Kategoria: Zimny bufet

Jajka z pastą z ogórkiem

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-11-16

Dodany przez: lewewelina23

Kategoria: Zimny bufet

Śledzie z musztadą

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-05-01

Dodany przez: madi356

Kategoria: Zimny bufet