Przepis na Pasta paprykowo-cebulowa

Dodano przez:
Ile porcji:
24
Łączny czas przyrządzania:
30 min.
Czas przygotowania:
30 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
2044
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Przekąski

Składniki

Jak zrobić Pasta paprykowo-cebulowa?

Strąki papryki umyć, usunąć nasiona, włożyć do wrzącej wody i gotować pod przykryciem do miękkości. Cebulę obrać, opłukać, posiekać, włożyć do gotującej się papryki. Odcedzić warzywa kiedy będą już miękkie. Strąki papryki obrać ze skórki a następnie wraz z cebulą zmiksować. Czosnek rozgnieść, połączyć z przecierem, dodać olej. Wymieszać i doprawić solą .

Podobne przepisy

Zapiekanka z ziemniaków

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2023-03-18

Dodany przez: Gr4zyna

Kategoria: Przekąski

Jajecznica na szynce i pieczarkach

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2023-12-23

Dodany przez: agnieszka85

Kategoria: Przekąski

Kotleciki niby ciasteczka

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-11-03

Dodany przez: beatkaa153

Kategoria: Przekąski

Danie z fasoli z majerankiem

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 50 min.

Data dodania: 2022-11-27

Dodany przez: Emila

Kategoria: Przekąski

Pizza serowa

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2024-01-04

Dodany przez: agnieszka13

Kategoria: Przekąski

Rolmopsy z warzywami

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2024-02-04

Dodany przez: madi356

Kategoria: Przekąski