Przepis na Parówki w sosie curry

Dodano przez:
Ile porcji:
4
Łączny czas przyrządzania:
60 min.
Czas przygotowania:
30 m
Czas smażenia:
30 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1275
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Mięsne

Zdjęcia

Składniki

  • parówki 8 cienkich
  • kukurydza 1 puszka
  • masło 3 łyżki
  • cebula 1 duża
  • papryka czerwona 2 szt
  • curry 1 łyżeczka
  • sól i pieprz do smaku
  • śmietana 18% 3/4 szklanki

Jak zrobić Parówki w sosie curry?

Każdą parówkę kroimy na pół w poprzek i na ćwiartki wzdłuż. Cebulę kroimy w piórka, paprykę w cienkie paski. Curry mieszamy ze śmietanką. Na patelni na maśle smażymy na złoty kolor parówki, zrumienione przekładamy na talerz.

Na pozostałym tłuszczu chwilę podsmażamy cebulę z paprykę. Do podduszonych warzyw dodajemy osączoną kukurydzę, chwilkę podgrzewamy, dodajemy parówki i podgrzewamy. Na koniec dodajemy śmietanę. Całość należy dobrze wymieszać i na sam koniec doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Smacznego!

Podobne przepisy

Soczysta karkówka z ziemniakami

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2023-12-10

Dodany przez: teressa444

Kategoria: Mięsne

Makaron razowy z sosem mięsnym

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2024-03-18

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Mięsne

Pyzy z mięsem

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2024-03-11

Dodany przez: sylwiach

Kategoria: Mięsne

Żeberka z grila

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-04-25

Dodany przez: teressa444

Kategoria: Mięsne

Kurczak z czerwoną soczewicą

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 40 min.

Data dodania: 2022-12-07

Dodany przez: malina

Kategoria: Mięsne

Skrzydełka panierowane

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-05-16

Dodany przez: netha

Kategoria: Mięsne