Z podanych składników szybko zgnieść gładkie ciasto ( żółtka-przetarte przez sito, 12 dag cukru, 12 dag masła, 14 dag mąki, poszczypcie cynamonu i mielonych goździków oraz otarta skórka z 1 cytryny). Blachę wysmarować masłem. Połowę ciasta cienko rozwałkować, ułożyć na blasze i posmarować warstewką konfitury. Orzechy utrzeć z cukrem, rumem i jajkami na gładka pastę, wyłożyć na konfiturę. Pozostałe ciasto cienko rozwałkować, ułożyć na masie orzechowej. Piec 15-20 min. w temp. 200 st. C., aż ciasto będzie jasnozłote. Polewę stopić. Wiech ciasta grubo posmarować czekoladą, ostudzić. Zupełnie zimne ciasto pokroić na małe kwadraty.
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Desery
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta