Przepis została opublikowana w dniu: 19.07.2022
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2506 odwiedzających!
Bon Appétit!
Kapustę odcisnąć z kwasu i jeśli są długie pasma to pociąć krócej. Por – białą jego część przeciąć wzdłuż na pół i dokładnie wypłukać, osuszyć i posiekać w półkrążki i przelać na sicie wrzątkiem. Marchew umyć, obrać i zetrzeć na dużych otworach tarki jarzynówki. Kwasek cytrynowy rozpuścić w 1 szklane wody. Jabłko obrać, pokroić na ćwiartki, usunąć gniazda nasienne i wrzucić jabłka do zakwaszonej wody. Do kapusty z ziołami dodać startą marchew, sparzonego i odsączonego z wody pora. Jabłka zetrzeć na jarzynówce i dołożyć do składników sałatki. Wlać oliwę, dodać sól, cukier oraz pieprz do smaku i całość wymieszać. Podawać do dań z podrobów i mięsnych a także kopytek i leniwych.
Kategoria: Surówki
Kategoria: Surówki
Kategoria: Surówki
Kategoria: Surówki
Kategoria: Surówki
Kategoria: Surówki