Przepis na Muszle z serem camembert

Dodano przez:
Ile porcji:
8
Łączny czas przyrządzania:
120 min.
Czas przygotowania:
2 g
Data dodania:
Wyświetlenia:
2156
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Makarony

Zdjęcia

Składniki

  • muszle makaronowe duże 1 op
  • szpinak mrożony 2 op
  • masło
  • camembert 2 op
  • wino białe 1/2 szklanki
  • sól
  • pieprz
  • bulion warzywny (może być z kostki) 1 szklanka

Jak zrobić Muszle z serem camembert?

Muszle ugotować 7-10 minut w osolonej wodzie na półtwardo, zahartować w zimnej wodzie. Szpinak rozmrozić i dusić na maśle, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, 1 ser i wino. Doprawić do smaku solą, pieprzem, wymieszać i chwilkę dusić. Napełnić farszem muszle i ułożyć w naczyniu żaroodpornym na wylanym bulionie. Drugi ser camembert pokroić i ułożyć na muszlach. Naczynie żaroodporne przykrywamy i pieczemy ok 40 minut w temperaturze 180 stopni

Podobne przepisy

Makaron z twarożkiem

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-03-25

Dodany przez: jasia

Kategoria: Makarony

Zielone tagliatelle z krewetkami

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 20 min.

Data dodania: 2022-09-09

Dodany przez: bernika

Kategoria: Makarony

Makaron szybki na obiad

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 25 min.

Data dodania: 2024-03-02

Dodany przez: mati

Kategoria: Makarony

Cannelloni ze szpinakiem pomidorami i serem mozzarella

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2024-02-16

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Makarony

Cannelloni ze szpinakiem

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2024-02-07

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Makarony

Muszle z kurkami

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2022-09-14

Dodany przez: bernika

Kategoria: Grzyby