Przepis na Muszelki z tuńczykiem

Dodano przez:
Ile porcji:
3
Łączny czas przyrządzania:
30 min.
Czas przygotowania:
30 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
2743
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Makarony

Szybkie, proste piątkowe danie.

Przepis została dodana w dniu: 24.04.2011
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2526 odwiedzających!
Smacznego!

Zdjęcia

Składniki

  • oliwa z oliwek 1 łyżka
  • makaron muszelki 150 gram
  • tuńczyk w oleju puszka
  • pomidory z puszki
  • kapary 2 łyżki
  • cebula
  • ząbek czosnku 2 szt
  • pieprz
  • natka pietruszki

Jak zrobić Muszelki z tuńczykiem?

Wstawiamy wodę na makaron z odrobiną oliwy i gotujemy makaron al dente. Odcedzamy. Posiekać cebulę i czosnek. Zeszklić na oliwie, dodać pomidory z puszki i lekko poddusić. Przyprawiamy pieprzem. Dodajemy tuńczyka z puszki w kawałkach i w zależności od upodobań tyle ile nam się podoba kaparów. Mieszamy z odcedzonym makaronem i zostawiamy na kilka minut pod przykryciem, żeby muszelki – makaron się z sosem połączyły i nafaszerowały. Posypujemy natką.

Podobne przepisy

Ser pleśniowy w roli głównej

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 25 min.

Data dodania: 2013-06-14

Dodany przez: Gastrosfera

Kategoria: Makarony

Pierogi z powidłami

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2022-07-16

Dodany przez: Ter-esa

Kategoria: Makarony

Kolorowa zapiekanka

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 50 min.

Data dodania: 2011-12-20

Dodany przez: malina

Kategoria: Makarony

Makaron z sosem truskawkowym

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-07-19

Dodany przez: Ter-esa

Kategoria: Makarony

Nadziewany makaron

Ile porcji: 30

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2011-07-03

Dodany przez: adri991

Kategoria: Makarony

Makaron pieczony z sosem mięsnym i beszamelowym

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 100 min.

Data dodania: 2012-09-23

Dodany przez: foczka-ks

Kategoria: Makarony