Przepis na Mus brzoskwiniowy

Dodano przez:
Ile porcji:
24
Łączny czas przyrządzania:
30 min.
Czas przygotowania:
30 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1415
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Desery

Składniki

Jak zrobić Mus brzoskwiniowy?

Brzoskwinie przekroić na połówki, usunąć pestki. Dwie połówki pokroić na osiem cząstek, skropić łyżką soku z cytryny, przykryć folią i odstawić. W rondlu zagotować 3/5 szklanki wody z cukrem i pozostałym sokiem cytrynowym. Włożyć do syropu połówki brzoskwiń i chwilę razem gotować, po czym wyjąć je łyżką cedzakową. Następnie je zmiksować, przykryć i odstawić do wystygnięcia. Schłodzoną kremówkę ubić z cukrem waniliowym, starannie wymieszać z zimnym musem brzoskwiniowym. Przełożyć deser do pucharków i udekorować odłożonymi cząstkami brzoskwiń.

Podobne przepisy

Deser śmietankowo-czekoladowy

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 105 min.

Data dodania: 2022-10-28

Dodany przez: Marta1986

Kategoria: Desery

Kubuś

Ile porcji: 20

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2022-09-13

Dodany przez: malg0kolczyk0wnia

Kategoria: Ciasta

Ciasteczka z biszkoptów

Ile porcji: 20

Czas przyrządzenia: 50 min.

Data dodania: 2022-10-07

Dodany przez: pioge7

Kategoria: Ciasta

Błękitna laguna

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2024-03-21

Dodany przez: bernika

Kategoria: Desery

Czekolada

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-03-16

Dodany przez: deserek

Kategoria: Desery

Słodkie mleko

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2023-07-05

Dodany przez: dudi_carina

Kategoria: Desery