Ciekawe rozwiązanie na mięso
Piekarnik rozgrzewamy do 200*c. Rozwałkowane ciasta (jeśli mamy gotowe to wystarczy je rozwinąć), wkładamy do lodówki na 20 minut. Po wyjęciu oczyszczony i osączony filet układamy na cieście, na niego kładziemy po 2 pokrojone drobno suszone pomidory, 2 liście bazylii, trochę fety, plaster mozzarelli i plaster żółtego sera gouda. Zawijamy przeplatając paseczki na zmianę na filecie. Pomiędzy paseczkami należy zostawić szczeliny, żeby para mogła uchodzić. Ciasto smarujemy roztrzepanym jajkiem (smarujemy same paski, nie szczeliny, żeby ciasto wyrosło) i do piekarnika na 25-30 minut aż będą złote i chrupkie. Pieczemy na papierze do pieczenia. Jeśli spód nie jest dostatecznie chrupki przykrywamy filety folią aluminiową i jeszcze trochę podpiekamy
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne