Przepis na Mój żurek

Dodano przez:
Ile porcji:
4
Łączny czas przyrządzania:
45 min.
Czas przygotowania:
45 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1917
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Zupy

Zdjęcia

zupy i sosy

  • kość wędzona od schabu 1 szt
  • żurek śląski w butelce 1 butelka
  • marchew 1 szt
  • pietruszka 1 szt
  • seler 1/2 szt
  • biała kiełbasa 4 szt
  • jajka ugotowane na twardo 2 szt
  • sól , pieprz 1 szczypta
  • kostka rosołowa 1 szt
  • listek laurowy 2 szt
  • ziele angielskie 5 szt
  • woda 2 litry
  • majeranek 2 łyżki

Jak zrobić Mój żurek?

Gotujemy wywar na kości wędzonej z warzywami. Dodajemy przyprawy, żurek śląski w butelce i białą kiełbasę. Dodajemy także majeranek. Zagotowujemy i gotujemy jeszcze 10 minut na wolnym ogniu. Rozlewamy do talerzy, dodajemy połówki jajek oraz porcje kiełbasy białej. Podajemy z pieczywem. Smacznego !!!

Podobne przepisy

Zupa grzybowa (snkapur)

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-04-06

Dodany przez: tulipan

Kategoria: Zupy

Zupa pomidorowa ze śmietaną

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-10-03

Dodany przez: Ter-esa

Kategoria: Zupy

Zupa mleczna z makaronem

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2023-08-13

Dodany przez: gosiakaminska

Kategoria: Zupy

Krupnik z kaszą jęczmienną

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-06-03

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Zupy

Czerwony barszczyk do uszek

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-11-15

Dodany przez: lewewelina23

Kategoria: Zupy

Zupa ziemniaczana na schabie

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2022-12-22

Dodany przez: malinka18

Kategoria: Zupy