Przepis na Miodowa czekolada na gorąco

Dodano przez:
Ile porcji:
4
Łączny czas przyrządzania:
15 min.
Czas przygotowania:
15 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1183
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Napoje

Składniki

  • gorzka czekolada 1 tabliczka
  • płynny miód wielokwiatowy 4 łyżki
  • półtłuste mleko 0,5 l
  • śmietana kremówka 150 ml
  • cukier waniliowy 1 op
  • orzechy laskowe posiekane 1 łyżka

Jak zrobić Miodowa czekolada na gorąco?

Do garnuszka wlewamy mleko i dodajemy pokruszoną czekoladę, podgrzewamy na małym ogniu aż czekolada się rozpuści. Cały czas mieszamy by czekolada nie przywarła do garnka. Gdy mleko zacznie się gotować, odstawiamy i czekamy aż lekko przestygnie. Dodajemy miód i dokładnie mieszamy. Ciepłą czekoladę rozlewamy do czterech filiżanek. Do śmietany kremówki dodajemy cukier waniliowy, ubijamy na sztywno i dekorujemy czekoladę w filiżankach. Na wierzchu posypujemy orzechami

Podobne przepisy

Kompot ze świeżych truskawek

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-12-03

Dodany przez: lewewelina23

Kategoria: Napoje

Lemoniada letnia

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 2 min.

Data dodania: 2022-10-31

Dodany przez: bernika

Kategoria: Napoje

Waniliowe mleko

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 10 min.

Data dodania: 2024-02-27

Dodany przez: mati

Kategoria: Napoje

Porzeczki czerwone z bananem

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2024-01-05

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Napoje

Napar z czarnych jagód

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-05-19

Dodany przez: monika4

Kategoria: Napoje

Gorąca czekolada z akcentem pomarańczy

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2022-09-28

Dodany przez: PatrycjaDyderska

Kategoria: Desery