Przepis na Miodowa czekolada na gorąco

Dodano przez:
Ile porcji:
4
Łączny czas przyrządzania:
15 min.
Czas przygotowania:
15 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1152
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Napoje

Składniki

  • gorzka czekolada 1 tabliczka
  • płynny miód wielokwiatowy 4 łyżki
  • półtłuste mleko 0,5 l
  • śmietana kremówka 150 ml
  • cukier waniliowy 1 op
  • orzechy laskowe posiekane 1 łyżka

Jak zrobić Miodowa czekolada na gorąco?

Do garnuszka wlewamy mleko i dodajemy pokruszoną czekoladę, podgrzewamy na małym ogniu aż czekolada się rozpuści. Cały czas mieszamy by czekolada nie przywarła do garnka. Gdy mleko zacznie się gotować, odstawiamy i czekamy aż lekko przestygnie. Dodajemy miód i dokładnie mieszamy. Ciepłą czekoladę rozlewamy do czterech filiżanek. Do śmietany kremówki dodajemy cukier waniliowy, ubijamy na sztywno i dekorujemy czekoladę w filiżankach. Na wierzchu posypujemy orzechami

Podobne przepisy

Waniliowe mleko

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 10 min.

Data dodania: 2024-02-27

Dodany przez: mati

Kategoria: Napoje

Kawa naturalna

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2023-12-28

Dodany przez: danusia19671

Kategoria: Napoje

Kompot ze śliwki węgierki na zimę

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-11-04

Dodany przez: viencela

Kategoria: Napoje

Herbata na przeziębienie

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2024-02-12

Dodany przez: lewewelina23

Kategoria: Napoje

Sok agrestowy

Ile porcji: 10

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-10-07

Dodany przez: pioge7

Kategoria: Napoje

Kefir jeżynowo-malinowo-jagodowy

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2024-01-07

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Napoje