Przepis na Mięsny krupnik z kaszy gryczanej

Dodano przez:
Ile porcji:
4
Łączny czas przyrządzania:
45 min.
Czas przygotowania:
45 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
3101
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Zupy

Receptura została dodana w dniu: 10.03.2010
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2909 osób!
Smacznego!

Zdjęcia

Składniki

  • mięso z kością 30 dag
  • czerwona papryka 0,5 strąka
  • kasza gryczana 2-3 łyżki
  • włoszczyzna - bez kapusty (seler, pietruszka,marchew, cebulka)
  • natka pietruszki
  • przyprawa do zup
  • sól
  • pieprz.

Jak zrobić Mięsny krupnik z kaszy gryczanej?

Ugotować mięso. Wyjąć gdy zmięknie, a do gotującego się wywaru dodać kaszę, starte na grubej tarce warzywa, sól, pieprz, przyprawę do zup. Pod koniec gotowania włożyć pokrojoną w półkrążki paprykę i pokrojone, wcześniej ugotowane mięso. Zupę posypać natką pietruszki.

Podobne przepisy

Niedzielny rosół

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2022-07-31

Dodany przez: beatkaa153

Kategoria: Zupy

Pomidorowa z bazylią

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 80 min.

Data dodania: 2022-12-05

Dodany przez: malina

Kategoria: Zupy

Dziwna zupa

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-10-07

Dodany przez: pioge7

Kategoria: Zupy

Rybna zupa

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-06-03

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Zupy

Barszcz biały

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-03-06

Dodany przez: Wiera

Kategoria: Zupy

Zupa krem z dyni

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2022-12-28

Dodany przez: hematyt

Kategoria: Zupy