Przepis na Masa makowa

Dodano przez:
Ile porcji:
24
Łączny czas przyrządzania:
30 min.
Czas przygotowania:
30 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1104
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Ciasta

Przepis została dodana w dniu: 29.06.2022
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2228 odwiedzających!
Bon Appétit!

Zdjęcia

Składniki

  • mak 75 dag
  • masło 10 dag
  • białka 3 szt
  • cukier 1 szklanka
  • bakalie
  • aromat waniliowy

Jak zrobić Masa makowa?

Mak namoczyć na 24 godziny, odcedzić, zemleć 3 razy w maszynce do mięsa. Dodać pozostałe składniki masy, utrzeć, podgrzać, lekko wymieszać z pianą z białek.

Podobne przepisy

Babeczki kremowe z kawałkami ananasa

Ile porcji: 15

Czas przyrządzenia: 75 min.

Data dodania: 2011-07-22

Dodany przez: Marta1986

Kategoria: Ciasta

Wielkanocne makowce

Ile porcji: 30

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2011-05-05

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Ciasta

Sernik z różową pierzynką

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2022-07-22

Dodany przez: lewewelina23

Kategoria: Ciasta

Kruche ciastka z maszynki

Ile porcji: 7

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2011-04-20

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Ciasta

Ciasto drożdżowe pomarańczowe

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2011-09-30

Dodany przez: dorota20w

Kategoria: Ciasta

Bułeczki z owocami

Ile porcji: 20

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2011-05-15

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Ciasta