Przepis na Masa makowa

Dodano przez:
Ile porcji:
24
Łączny czas przyrządzania:
30 min.
Czas przygotowania:
30 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1139
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Ciasta

Zdjęcia

Składniki

  • mak 75 dag
  • masło 10 dag
  • białka 3 szt
  • cukier 1 szklanka
  • bakalie
  • aromat waniliowy

Jak zrobić Masa makowa?

Mak namoczyć na 24 godziny, odcedzić, zemleć 3 razy w maszynce do mięsa. Dodać pozostałe składniki masy, utrzeć, podgrzać, lekko wymieszać z pianą z białek.

Podobne przepisy

Skórka pomarańczowa w cukrze

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-01-26

Dodany przez: Teresa

Kategoria: Ciasta

Błyskawiczna kremówka

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-05-04

Dodany przez: netha

Kategoria: Ciasta

Wilgotny makowiec drożdżowo-kruchy

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-09-06

Dodany przez: Ter-esa

Kategoria: Ciasta

Makowce Moniczki

Ile porcji: 35

Czas przyrządzenia: 95 min.

Data dodania: 2022-12-09

Dodany przez: CEZARY

Kategoria: Ciasta

Polewa

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-04-02

Dodany przez: tulipan

Kategoria: Ciasta

Ciasto kremowe

Ile porcji: 15

Czas przyrządzenia: 75 min.

Data dodania: 2022-10-14

Dodany przez: enia

Kategoria: Ciasta