Przepis na Marynata do mięs

Dodano przez:
Ile porcji:
24
Łączny czas przyrządzania:
60 min.
Czas przygotowania:
1 g
Data dodania:
Wyświetlenia:
1876
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Przetwory

Składniki

  • jabłka 2 kg
  • goździki 1 łyżka
  • ziarenka ziela angielskiego 1 łyżka
  • woda 1 l
  • sól 1/2 łyżeczki
  • cukier 40 dag
  • kwasek cytrynowy 1 łyżeczka

Jak zrobić Marynata do mięs?

Jabłka myjemy, kroimy na cząstki (razem ze skórką). Następnie jabłka ciasno układamy w słoikach. Do każdego dosypujemy goździki oraz ziarenka ziela angielskiego. W garnku natomiast zagotowujemy wodę z cukrem oraz solą. Łączymy z kwaskiem cytrynowym. Gorącą zalewą zalewamy słoiki z jabłkami, szczelnie zamykamy. Pasteryzujemy przez 20-25 minut. Po tym czasie słoiki wyjmujemy, i stawiamy odwrócone do góry dnem.

Podobne przepisy

Śledzie surowe w zalewie

Ile porcji: 24

Data dodania: 2023-02-14

Dodany przez: zybi_01

Kategoria: Owoce morza

Ogórki z selerem

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-07-27

Dodany przez: gosiakaminska

Kategoria: Przetwory

Ogóreczki z czerwoną papryką

Ile porcji: 10

Czas przyrządzenia: 75 min.

Data dodania: 2022-12-14

Dodany przez: malina

Kategoria: Przetwory

Konfitura brzoskwiniowa z rodzynkami

Ile porcji: 15

Czas przyrządzenia: 140 min.

Data dodania: 2022-11-04

Dodany przez: viencela

Kategoria: Przetwory

Buraczki do słoików

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-05-20

Dodany przez: madi356

Kategoria: Przetwory

Pikle z ogórków i papryki

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-03-14

Dodany przez: orlan

Kategoria: Przetwory