Przepis na Marynata do mięs

Dodano przez:
Ile porcji:
24
Łączny czas przyrządzania:
60 min.
Czas przygotowania:
1 g
Data dodania:
Wyświetlenia:
1842
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Przetwory

Receptura została opublikowana w dniu: 29.01.2024
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2853 osób!
Na zdrowie!

Składniki

  • jabłka 2 kg
  • goździki 1 łyżka
  • ziarenka ziela angielskiego 1 łyżka
  • woda 1 l
  • sól 1/2 łyżeczki
  • cukier 40 dag
  • kwasek cytrynowy 1 łyżeczka

Jak zrobić Marynata do mięs?

Jabłka myjemy, kroimy na cząstki (razem ze skórką). Następnie jabłka ciasno układamy w słoikach. Do każdego dosypujemy goździki oraz ziarenka ziela angielskiego. W garnku natomiast zagotowujemy wodę z cukrem oraz solą. Łączymy z kwaskiem cytrynowym. Gorącą zalewą zalewamy słoiki z jabłkami, szczelnie zamykamy. Pasteryzujemy przez 20-25 minut. Po tym czasie słoiki wyjmujemy, i stawiamy odwrócone do góry dnem.

Podobne przepisy

Buraczki z czosnkiem

Ile porcji: 24

Data dodania: 2023-04-29

Dodany przez: teressa444

Kategoria: Przetwory

Ostre ogóreczki

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2024-01-19

Dodany przez: enia

Kategoria: Przetwory

Dzem śliwkowy bardzo słodki

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 180 min.

Data dodania: 2023-08-29

Dodany przez: dorota20w

Kategoria: Przetwory

Sos pomidorowo-paprykowy na zimę

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2024-01-23

Dodany przez: enia

Kategoria: Przetwory

Ogórki w zalewie z kurkumą

Ile porcji: 10

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-11-22

Dodany przez: enia

Kategoria: Przetwory

Grzybki marynowane z papryką

Ile porcji: 12

Czas przyrządzenia: 55 min.

Data dodania: 2022-12-03

Dodany przez: CEZARY

Kategoria: Przetwory