Przepis na Makrela w paście miso

Dodano przez:
Ile porcji:
4
Łączny czas przyrządzania:
45 min.
Czas przygotowania:
45 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1931
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Owoce morza

Składniki

  • makrela 70 dag
  • świeży imbir 1 kawałek
  • bulion rybny 300 ml
  • cukier 2 łyżki
  • białe wino 60 ml
  • pasta miso 12 dag

Jak zrobić Makrela w paście miso?

Makrelę pokrój w dzwonka grubości 2 cm. Imbir obierz i pokrój w paseczki. Na patelnię wlej bulion, dodaj cukier i wino. Zagotuj, włóż makrelę, a na niej ułóż imbir. Gotuj na wolnym ogniu 5 minut. Dodaj miso wymieszane z odrobiną wody. Gotuj jeszcze 10 minut na wolnym ogniu.

Podobne przepisy

Koreczki rybne

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-05-25

Dodany przez: monika4

Kategoria: Owoce morza

Krewetki po chińsku

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 25 min.

Data dodania: 2023-01-09

Dodany przez: Agatta

Kategoria: Owoce morza

Śledzie po kaszubsku

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-02-21

Dodany przez: Wiera

Kategoria: Owoce morza

Śledzie w śmietanie

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-04-17

Dodany przez: Lukrecja

Kategoria: Owoce morza

Łazankowy makaron z krewetkami i cukinią

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 25 min.

Data dodania: 2022-10-30

Dodany przez: bernika

Kategoria: Makarony

Pizza frutti di mare

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2022-09-15

Dodany przez: bernika

Kategoria: Owoce morza