Przepis na Makagigi

Dodano przez:
Ile porcji:
24
Data dodania:
Wyświetlenia:
1319
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Desery

Składniki

Jak zrobić Makagigi?

Miód gotować z cukrem do zarumienienia. Wsypać do tego posiekane orzechy, przysmażyć, ciągle mieszając. Następnie wyłożyć całość na wilgotną stolnicę lub duży płaski talerz. Rozwałkować i pokroić na kwadraty. Po zastygnięciu podważyć nożem i przełożyć do pudełka. Trzymać w suchym miejscu. Idealne w podróż.

Podobne przepisy

Donaty

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 75 min.

Data dodania: 2022-09-06

Dodany przez: bernika

Kategoria: Desery

Czekolada mrożona

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-03-31

Dodany przez: Fenek

Kategoria: Desery

Lody poziomkowe swojskie

Ile porcji: 5

Data dodania: 2023-04-29

Dodany przez: monika4

Kategoria: Desery

Kulki rumowe

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-12-07

Dodany przez: agnieszka13

Kategoria: Desery

Manna na gęsto z konfiturą

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-10-06

Dodany przez: Ter-esa

Kategoria: Desery

Naleśniki z jeżynami

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2024-01-03

Dodany przez: agnieszka13

Kategoria: Desery