Przepis na Kurczak z papryką

Dodano przez:
Ile porcji:
4
Łączny czas przyrządzania:
60 min.
Czas przygotowania:
1 g
Data dodania:
Wyświetlenia:
1372
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Mięsne

Składniki

  • czerwona papryka przekrojona na pół 3 szt
  • żółta papryka,przekrojona na pół 2 szt
  • pomarańczowa papryka,przekrojona na pół 2 szt
  • ser łagodny 85 g
  • sól
  • czarny pieprz
  • piersi z kurczaka 4 szt
  • szynka parmeńska 8 plasterków
  • słodki sos chilli 2-3 łyżki

Jak zrobić Kurczak z papryką?

Ułożyć papryki na rozgrzanym ruszcie na 10-15 minut, dopóki skóra nie sczernieje. Przykryć czystym wilgotnym płótnem albo włożyć do plastikowej torebki i odstawić do ostygnięcia na 10 minut. Zdjąć skórkę z papryk i osuszyć je papierowym ręcznikiem. Jedną czerwona paprykę rozdrobnić w mikserze. Przełożyć do miski, dodać ser, wymieszać. Doprawić do smaku. Ostrym nożem zrobić podłużna nacięcia w każdej piersi kurczaka i nałożyć do nich łyżeczką serową mieszanką. Owinąć każdą pierś 2 plastrami szynki, a potem zawinąć w folię do pieczenia. Piec 30 minut w piekarniku, w temp 90stc. Pokroić pozostałe papryki na cienkie paski i przełożyć do miski. Dodać sos chili. Wyjąć kurczaka z folii, odstawić na 5 minut, a potem pokroić i podawać z papryką.

Podobne przepisy

Karkówka z sosem pomidorowym

Ile porcji: 15

Czas przyrządzenia: 55 min.

Data dodania: 2024-02-29

Dodany przez: mati

Kategoria: Mięsne

Sos do spagetti

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-07-29

Dodany przez: gosiakaminska

Kategoria: Mięsne

Karkówka w pieczarkach

Ile porcji: 10

Czas przyrządzenia: 85 min.

Data dodania: 2022-12-23

Dodany przez: malinka18

Kategoria: Mięsne

Gulasz mięsno-pieczarkowy

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 50 min.

Data dodania: 2022-12-02

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Mięsne

Farsz do kotletów

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2024-03-10

Dodany przez: Car

Kategoria: Mięsne

Teścia tatar II

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-05-23

Dodany przez: monika4

Kategoria: Mięsne