Przepis na Kruszonka do wielkanocnych bab i ciast

Dodano przez:
Ile porcji:
24
Łączny czas przyrządzania:
30 min.
Czas przygotowania:
30 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1235
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Desery

Składniki

Jak zrobić Kruszonka do wielkanocnych bab i ciast?

Mąkę i cukier przesiać, dodać do wyboru: mielone migdały, mielone orzechy, cukier waniliowy lub sok z cytryny, wymieszać. Masło roztopić i gorące wlać do przygotowanej mieszaniny, dokładnie wymieszać, odstawić do ostudzenia. Zimną kruszonkę rozetrzeć rękoma na stolnicy na drobne grudki. Tak przygotowaną posypujemy baby, babki, babeczki ciasta i bułeczki.

Podobne przepisy

Mleczny koktajl z jagodami

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-06-04

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Desery

Śmietanowy tort z mandarynkami

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-09-12

Dodany przez: Ter-esa

Kategoria: Desery

Placuszki z mango

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2024-03-25

Dodany przez: bernika

Kategoria: Desery

Suszone gruszeczki na swięta

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 20 min.

Data dodania: 2022-12-02

Dodany przez: CEZARY

Kategoria: Desery

Faworki oszczędne

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-04-19

Dodany przez: gusiak22

Kategoria: Desery

Kawa po irlandzku

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-07-03

Dodany przez: monika4

Kategoria: Desery