Przepis na Krem wiosenny

Dodano przez:
Ile porcji:
24
Łączny czas przyrządzania:
30 min.
Czas przygotowania:
30 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
564
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Desery

Składniki

  • rabarbar pokrojony 1 kg
  • niegazowana woda źródlana 3 szklanki
  • naturalny sok jabłkowy 1 szklanka
  • cukier 1 szklanka
  • słodka śmietana kremowa 1 szklanka
  • skórka otarta z 1 cytryny
  • goździki 2 szt
  • płynny miód 2 łyżki
  • żelatyna 2 łyżki

Jak zrobić Krem wiosenny?

Żelatynę namaczamy w połowie szklanki zimnej wody, odstawiamy by napęczniała. W dużym garnku zagotowujemy wodę z dodatkiem soku jabłkowego, cukrem, skórką z cytryny i goździkami. Wrzucamy rozdrobniony rabarbar i gotujemy 3-4 min. Wyrzucamy goździki, dodajemy napęczniałą żelatynę, dokładnie mieszamy. Odstawiamy do wychłodzenia, od czasu do czasu mieszamy by nie powstał kożuszek. Śmietanę mieszamy z miodem i ubijając łączymy z masą rabarbarową. Rozkładamy do salaterek. Przed podaniem chłodzimy.

Podobne przepisy

Drożdżówka z kokosową posypką

Ile porcji: 16

Czas przyrządzenia: 100 min.

Data dodania: 2022-12-17

Dodany przez: malina

Kategoria: Ciasta

Biały torcik ze śliwką

Ile porcji: 12

Czas przyrządzenia: 220 min.

Data dodania: 2022-12-07

Dodany przez: malina

Kategoria: Ciasta

Motylki – ciasteczka

Ile porcji: 9

Czas przyrządzenia: 105 min.

Data dodania: 2023-01-01

Dodany przez: foczka-ks

Kategoria: Ciasta

ZAPIEKANKA NA BUŁCE

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2023-04-27

Dodany przez: teressa444

Kategoria: Desery

Galaretka na soku truskawkowym

Ile porcji: 24

Data dodania: 2023-08-14

Dodany przez: gosiakaminska

Kategoria: Desery

Ciasto drożdżowe z nektarynką

Ile porcji: 16

Czas przyrządzenia: 110 min.

Data dodania: 2022-12-12

Dodany przez: malina

Kategoria: Ciasta