Przepis na Krem bombowy

Dodano przez:
Ile porcji:
4
Łączny czas przyrządzania:
15 min.
Czas przygotowania:
15 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
950
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Desery

Składniki

Jak zrobić Krem bombowy?

Żółtka ubić z cukrem dodając sok z cytryny i drobno pokrojoną smażoną skórkę pomarańczową. Ubić sztywną pianę z białek, dodać masę z żółtek i lekko mieszając wlać żelatynę napęczniałą w jak najmniejszej ilości wody i rozpuszczoną w odrobinie wrzątku z rumem. Krem wyłożyć do pucharków, przybrać smażoną skórką pomarańczową.

Podobne przepisy

Deser śmietankowo-czekoladowy

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 105 min.

Data dodania: 2022-10-28

Dodany przez: Marta1986

Kategoria: Desery

Czekoladowy torcik z gruszką

Ile porcji: 12

Czas przyrządzenia: 210 min.

Data dodania: 2022-12-07

Dodany przez: malina

Kategoria: Ciasta

Muffinki z rabarbarem i kruszonką

Ile porcji: 12

Czas przyrządzenia: 35 min.

Data dodania: 2023-01-08

Dodany przez: Agatta

Kategoria: Desery

Deserek

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2023-08-23

Dodany przez: teressa444

Kategoria: Desery

Placuszkowa wieżyczka owocowa

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2022-10-21

Dodany przez: Marta1986

Kategoria: Ciasta

Malinowa glazura na ciasto

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-12-28

Dodany przez: djkatee

Kategoria: Desery