Receptura została dodana w dniu: 17.07.2022
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2752 odwiedzających!
Bon Appétit!
Galaretkę przygotować wg przepisu na opakowaniu i odstawić do stężenia. Następnie pokroić ją w kostkę. Ananasy osączyć z zalewy. Zalewę połączyć z wodą tak, aby były 3 szklanki płynu. 2, 5 szklanki zagotować z masłem roślinnym, cukrem, sokiem z cytryny i pokrojonym w kostkę ananasem. Pozostały sok zmiksować z mąką ziemniaczaną i jajkami. Zawiesiną zagęścić gotujący się sok z ananasem, następnie dosypać drugą galaretkę. Całość wymieszać i odstawić do zastygnięcia. Krem podawać w pucharkach z pokrojoną w kostkę galaretką.
Kategoria: Desery
Kategoria: Desery
Kategoria: Desery
Kategoria: Desery
Kategoria: Desery
Kategoria: Desery