Kotleciki z kaszy gryczanej i sera można również maczać w jajku, obtaczać w bułce tartej i smażyć w rozgrzanym tłuszczu.
Receptura została dodana w dniu: 05.08.2023
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2037 osób!
Smacznego!
Kaszę wsypać do wrzącej wody (dwa razy tyle wody, co kaszy) z dodatkiem masła i soli. Po kilkakrotnym zagotowaniu (kasza powinna być ugotowane na pół sypko). Przykryć rondel z kaszą i wstawić do nagrzanego piekarnika na 30 minut. Ser zemleć, wymieszać z kaszą i całość posolić. Z masy formować wałeczki średnicy około 2 cm i długości 4-5 cm, ułożyć je w brytfannie, wstawić do nagrzanego piekarnika i zrumienić. Podawać ze śmietaną.
Kategoria: Jarskie
Kategoria: Jarskie
Kategoria: Jarskie
Kategoria: Jarskie