Przepis na Kotleciki cielęco-wieprzowe

Dodano przez:
Ile porcji:
4
Łączny czas przyrządzania:
50 min.
Czas przygotowania:
30 m
Czas smażenia:
20 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
764
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Mięsne

Zdjęcia

Składniki

  • cielęcina bez kości 20 dag
  • szynka wieprzowa bez kości 30 dag
  • jajko 1 sztuka
  • szczypiorek 1/2 pęczka
  • papryką czerwona 1/4 sztuki
  • AIGAION OUZO 1 łyżeczka
  • sól do smaku
  • pieprz biały do smaku
  • bułka tarta 5 łyżek
  • olej do smażenia
  • czosnek mielony 1 łyżeczka
  • sos chili z limonką i kolendrą 1 łyżeczka

Jak zrobić Kotleciki cielęco-wieprzowe?

Szczypiorek posiekać drobno. Paprykę również posiekać drobniutko. Cielęcinę, mięso wieprzowe umyć pod bieżącą wodą, osuszyć. Pokroić na małe kawałki. Zmielić w maszynce do mięsa. Mięso włożyć do miski. Dodać jajko, jedną łyżkę tartej bułki, posiekany szczypiorek oraz paprykę. Wlać AIGAION OUZO, sos chili z limonką i kolendrą. Dodać czosnek mielony. Mięso dokładnie wyrobić. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem, jeszcze raz wymieszać. Formować kotlety, panierować w bułce tartej. Rozgrzać olej na patelni. Smażyć kotlety z obu stron. Kotlety te mają niepowtarzalny smak.

Podobne przepisy

Kiełbaskowa dżdżownica

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-12-07

Dodany przez: agnieszka13

Kategoria: Mięsne

Skwareczki do ziemniaczków

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-11-15

Dodany przez: lewewelina23

Kategoria: Mięsne

Filet z piersi kurczaka z ryżem w sosie pieczarkowym

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-07-24

Dodany przez: Pola

Kategoria: Mięsne

Duszone żeberka z warzywami

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2022-09-20

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Mięsne

Kotleciki mielone

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2024-01-20

Dodany przez: onana

Kategoria: Mięsne

Szynka wieprzowa pieczona z cebulą

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-03-23

Dodany przez: p0mid0r

Kategoria: Mięsne