Przepis na Kiełbasa chińska

Dodano przez:
Ile porcji:
5
Łączny czas przyrządzania:
120 min.
Czas przygotowania:
2 g
Data dodania:
Wyświetlenia:
935
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Mięsne

Składniki

  • kiełbasa ( np.zwyczajna) 1 kg
  • cebula 1 sztuka
  • sos sojowy 2 łyżki
  • wino ryżowe 2 łyżki
  • sos chilli 2 łyżki
  • oliwa 1 łyżka
  • ocet balsamiczny 1 łyżka

Jak zrobić Kiełbasa chińska?

Kiełbasę pokroić w 5- 10 cm kawałki i każdy z kawałków przekroić na pół wzdłuż. Sos sojowy wymieszać z winem ryżowym, sosem chilli, oliwą i octem balsamicznym. Sosem polać kiełbasę i odstawić na godzinę do lodówki. Cebulę pokroić w plasterki. Na ruszcie układać kiełbasę i plastry cebuli. Grillować z obu stron.

Podobne przepisy

Panierowane skrzydełka drobiowe

Ile porcji: 5

Data dodania: 2023-08-05

Dodany przez: eva45

Kategoria: Mięsne

Kotlety mielone z szynką i żółtym serem

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-05-17

Dodany przez: madi356

Kategoria: Mięsne

Pierś z kurczaka w sosie z curry

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2024-02-25

Dodany przez: dabal03

Kategoria: Mięsne

Schab pieczony z czosnkiem

Ile porcji: 4

Data dodania: 2024-01-14

Dodany przez: dorlill

Kategoria: Mięsne

Devolay

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-07-21

Dodany przez: gosiakaminska

Kategoria: Mięsne

Pieczeń rzymska z czosnkiem

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2024-02-11

Dodany przez: lewewelina23

Kategoria: Mięsne