Przepis na Karpatka Kryśki

Dodano przez:
Ile porcji:
30
Łączny czas przyrządzania:
95 min.
Czas przygotowania:
60 m
Czas pieczenia:
35 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
980
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Ciasta

Zdjęcia

Składniki

Jak zrobić Karpatka Kryśki?

Z mleka odlewamy 1/2 szklanki mleka, mieszamy w nim budynie, pozostałe mleko gotujemy, dodajemy budynie, mieszamy, odstawiamy, studzimy. Margarynę rozpuszczamy w rondelku z wodą, dodajemy mąkę, mieszamy, odstawiamy, studzimy.

Do przestudzonej margaryny z mąką wbijamy jajka, miksujemy na najwyższych obrotach 8 minut, dzielimy na dwie części, pieczemy w blaszce 35 minut w 190 stopniach. Masło miksujemy dodajemy przestudzony budyń. Masą budyniową przekładamy przestudzone placki.

Podobne przepisy

Tort bez pieczenia

Ile porcji: 10

Czas przyrządzenia: 80 min.

Data dodania: 2022-09-10

Dodany przez: PatrycjaDyderska

Kategoria: Ciasta

Ciasteczka przepuszczane przez maszynkę do mięsa

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-07-24

Dodany przez: tulipan

Kategoria: Ciasta

Ciasto drożdżowe z nektarynką

Ile porcji: 16

Czas przyrządzenia: 110 min.

Data dodania: 2022-12-12

Dodany przez: malina

Kategoria: Ciasta

Cisto na pizze

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2023-07-18

Dodany przez: malinka

Kategoria: Ciasta

Tort z ananasem

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-07-17

Dodany przez: ewasylwia

Kategoria: Ciasta

Ciasto beżowe

Ile porcji: 24

Data dodania: 2023-07-16

Dodany przez: gosiakaminska

Kategoria: Ciasta