Przepis na Karpatka Kryśki

Dodano przez:
Ile porcji:
30
Łączny czas przyrządzania:
95 min.
Czas przygotowania:
60 m
Czas pieczenia:
35 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1036
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Ciasta

Zdjęcia

Składniki

Jak zrobić Karpatka Kryśki?

Z mleka odlewamy 1/2 szklanki mleka, mieszamy w nim budynie, pozostałe mleko gotujemy, dodajemy budynie, mieszamy, odstawiamy, studzimy. Margarynę rozpuszczamy w rondelku z wodą, dodajemy mąkę, mieszamy, odstawiamy, studzimy.

Do przestudzonej margaryny z mąką wbijamy jajka, miksujemy na najwyższych obrotach 8 minut, dzielimy na dwie części, pieczemy w blaszce 35 minut w 190 stopniach. Masło miksujemy dodajemy przestudzony budyń. Masą budyniową przekładamy przestudzone placki.

Podobne przepisy

Tort motyl

Ile porcji: 10

Czas przyrządzenia: 540 min.

Data dodania: 2022-10-31

Dodany przez: bernika

Kategoria: Ciasta

Biszkopt z kiwi

Ile porcji: 10

Czas przyrządzenia: 40 min.

Data dodania: 2022-09-11

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Ciasta

Tort orzechowo kawowy – 1

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-10-13

Dodany przez: Ter-esa

Kategoria: Ciasta

Polewa czekoladowa do ciast

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-04-22

Dodany przez: madi356

Kategoria: Ciasta

Zwykła drożdżówka

Ile porcji: 12

Czas przyrządzenia: 80 min.

Data dodania: 2022-12-14

Dodany przez: malina

Kategoria: Ciasta

Szybki piernik

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-05-12

Dodany przez: netha

Kategoria: Ciasta