Przepis na Kajmak

Dodano przez:
Ile porcji:
24
Łączny czas przyrządzania:
30 min.
Czas przygotowania:
30 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
5969
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Desery

Zdjęcia

masa

Jak zrobić Kajmak?

Cukier razem z mlekiem gotujemy na wolnym ogniu cały czas mieszając, do pory aż zgęstnieje, po czym ostudzamy. Masło ucieramy do białości i nie przerywając ucierania dodajemy po łyżce ostudzoną masę mleczną. Rozsmarujemy kajmak nożem maczanym w ciepłej wodzie.

Podobne przepisy

Różowa pianka z wiśniami w galaretce

Ile porcji: 16

Czas przyrządzenia: 195 min.

Data dodania: 2022-12-11

Dodany przez: malina

Kategoria: Ciasta

Kanapki z białym serem

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2023-03-30

Dodany przez: Trishelle

Kategoria: Desery

Deser budyniowy

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-03-28

Dodany przez: Natasza

Kategoria: Desery

Grzaniec z rodzynkami, migdałami i wanilią

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-03-26

Dodany przez: Ter-esa

Kategoria: Desery

Wiewiórka

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2024-01-31

Dodany przez: buba00

Kategoria: Desery

Miodowa herbatka

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2023-08-14

Dodany przez: gosiakaminska

Kategoria: Desery