Przepis na Jajka faszerowane z pieczarkami

Dodano przez:
Ile porcji:
3
Łączny czas przyrządzania:
33 min.
Czas przygotowania:
25 m
Czas gotowania:
8 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1501
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Przekąski

Zdjęcia

Składniki

  • jajka 5 szt
  • roszponka 1 garść
  • majonez 3 łyżki
  • pieczarki 25 dag
  • ocet 2 łyżki
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • woda 2 litry

Jak zrobić Jajka faszerowane z pieczarkami?

Pieczarki obieramy i gotujemy około 10 minut w wodzie z octem. Odcedzamy i studzimy. Przecieramy przez tarkę. Jajka gotujemy, obieramy ze skorupek, przekrajamy na pół i wyjmujemy żółtko które łączymy z pieczarkami i majonezem. Dodajemy przyprawy do smaku. Mieszamy farsz i wykładamy na talerz białka do których łyżką dajemy farsz z pieczarek. Przyozdabiamy roszponką.

Podobne przepisy

Kopytka z sosem grzybowym

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 70 min.

Data dodania: 2022-12-16

Dodany przez: malina

Kategoria: Jarskie

Kolorowe ruloniki

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2024-03-27

Dodany przez: bernika

Kategoria: Przekąski

Placki ziemniaczane z parówkami

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2022-12-06

Dodany przez: malina

Kategoria: Przekąski

Zielone naleśniki

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-10-06

Dodany przez: pioge7

Kategoria: Przekąski

Parówki panierowane z sosem wiosennym

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-01-12

Dodany przez: Gastrosfera

Kategoria: Przekąski

Pomidory z cebulą i czosnkiem w zalewie

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2024-02-09

Dodany przez: enia

Kategoria: Przekąski