Przepis na Jabłka do mięs

Dodano przez:
Ile porcji:
4
Łączny czas przyrządzania:
45 min.
Czas przygotowania:
45 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1012
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Przetwory

Przepis została dodana w dniu: 21.02.2024
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2772 odwiedzających!
Na zdrowie!

Składniki

Akcesoria

  • garnek
  • słoiki

Jak zrobić Jabłka do mięs?

Jabłka myjemy, obieramy,usuwamy gniazda nasienne i kroimy na części. Układamy w słoikach razem z gożdzikami, zielem angielskim i ziarnami pieprzu.W garnku zagotowujemy 1 l wody. Dodajemy ocet, sól i cukier. Dokładnie mieszamy i powstałą zalewą napełniamy słoiki z jabłkami. Zakręcamy.Pasteryzujemy 25 min. w temp. ok. 90 stopni C. Woda powinna być gorąca ale nie może się gotować, gdyż jabłka się rozgotują.

Podobne przepisy

Konfitura wiśniowa

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-05-26

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Przetwory

Żelujące malinki

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-05-10

Dodany przez: monika4

Kategoria: Przetwory

Mrożone truskawki

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2023-11-24

Dodany przez: skorpion290

Kategoria: Przetwory

Konfitury z truskawkek

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2023-04-06

Dodany przez: tulipan

Kategoria: Przetwory

Pieczarki marynowane

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-08-29

Dodany przez: dorota20w

Kategoria: Przetwory

Sałatka z cukini i papryki na zimę

Ile porcji: 12

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2022-09-18

Dodany przez: bernika

Kategoria: Przetwory