Przepis na Jabłka do mięs

Dodano przez:
Ile porcji:
4
Łączny czas przyrządzania:
45 min.
Czas przygotowania:
45 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1046
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Przetwory

Składniki

Akcesoria

  • garnek
  • słoiki

Jak zrobić Jabłka do mięs?

Jabłka myjemy, obieramy,usuwamy gniazda nasienne i kroimy na części. Układamy w słoikach razem z gożdzikami, zielem angielskim i ziarnami pieprzu.W garnku zagotowujemy 1 l wody. Dodajemy ocet, sól i cukier. Dokładnie mieszamy i powstałą zalewą napełniamy słoiki z jabłkami. Zakręcamy.Pasteryzujemy 25 min. w temp. ok. 90 stopni C. Woda powinna być gorąca ale nie może się gotować, gdyż jabłka się rozgotują.

Podobne przepisy

Truskawkowy dżem

Ile porcji: 7

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-02-24

Dodany przez: Olka

Kategoria: Przetwory

Nadzienie z twarogu

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-02-22

Dodany przez: Usia

Kategoria: Przetwory

Konfitura z truskawek

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-02-25

Dodany przez: Wiera

Kategoria: Przetwory

Zalewa do papryki

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2024-01-03

Dodany przez: Bocja

Kategoria: Przetwory

Sos paprykowy z dodatkami ;)

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-03-03

Dodany przez: Monia

Kategoria: Przetwory

Ogórki z curry

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-04-21

Dodany przez: teressa444

Kategoria: Przetwory