Z mąki, margaryny i śmietany zagnieść ciasto. Zostawić na 1 godzinę w lodówce. Po schłodzeniu rozwałkować jak na makaron. Szklanką wycinać krążki, tak żeby były pary. Jedną część krążków upiec na wierzchu foremek do babeczek w pozostałych krążkach wyciąć na środku dziurkę (nawet obrączką). Z odpadów ciasta po wycinaniu krążków zrobić trzonki do grzybków, maczać jeden koniec w białku i potem w maku. Ułożyć wszystkie części na blaszce i upiec na złoty kolor w 190 stopniach c. Po wystudzeniu nadziewamy kapelusze kremem ( przygotowanym według opisu podanego na opakowaniu), i przykrywamy częścią z dziurką i w otwór mocujemy trzonki grzybków. Smarujemy kapelusze grzybków polewą. Na „muchomorkach” z reszty kremu
robimy kropki.
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Desery
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Desery