Przepis na Grzybki w occie

Dodano przez:
Ile porcji:
24
Łączny czas przyrządzania:
60 min.
Czas przygotowania:
1 g
Data dodania:
Wyświetlenia:
2206
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Przetwory

Zdjęcia

Składniki

Jak zrobić Grzybki w occie?

Grzyby, najlepiej podgrzybki, borowiki i kozaki należy ugotować w wodzie (czas gotowania to około 30 minut), wystudzić, przełożyć do słoików. Z wody, octu, cukru, cebuli i soli trzeba zagotować zalewę. Gorącą zalewą zalewamy grzybki w słoikach i odstawiamy. Grzybki są gotowe do spożycia po około 2- 3 tygodniach. Smacznego.

Podobne przepisy

Dżem z wiśni

Ile porcji: 24

Data dodania: 2023-05-23

Dodany przez: madi356

Kategoria: Przetwory

Papryka konserwowa

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2024-01-06

Dodany przez: beatkaa153

Kategoria: Przetwory

Leczo z fasolką szparagową pasteryzowane

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 100 min.

Data dodania: 2022-11-26

Dodany przez: enia

Kategoria: Przetwory

Dżem z mirabelek

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-12-17

Dodany przez: krokodyl

Kategoria: Przetwory

Domowy dżem jagodowy

Ile porcji: 24

Data dodania: 2023-09-27

Dodany przez: Ter-esa

Kategoria: Przetwory

Grzyby po chłopsku

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-04-17

Dodany przez: teressa444

Kategoria: Przetwory