Przepis na Gruszki w zalewie octowej

Dodano przez:
Ile porcji:
24
Łączny czas przyrządzania:
180 min.
Czas przygotowania:
3 g
Data dodania:
Wyświetlenia:
4442
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Przetwory

Przepis została dodana w dniu: 22.07.2022
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2925 odwiedzających!
Bon Appétit!

Składniki

  • gruszki 2,5 kg

zalewa

Jak zrobić Gruszki w zalewie octowej?

Gruszki obrać, pokroić w ósemki, dokładnie usunąć środki z pestkami. Ocet zagotować na małym ogniu z cukrem, wodą oraz goździkami. Do wrzącej zalewy przełożyć pokrojone gruszki. Gotować tak długo, aż będą miękkie od czasu do czasu delikatnie mieszając. Gorące gruszki z zalewą wkładać do słoików, zamknąć, postawić na dekielku (do góry nogami) i pozostawić do wystygnięcia.

Podobne przepisy

Sałatka z cukini i papryki na zimę

Ile porcji: 12

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2011-04-28

Dodany przez: bernika

Kategoria: Przetwory

Pigwa w zalewie

Ile porcji: 24

Data dodania: 2022-07-08

Dodany przez: monika4

Kategoria: Przetwory

Dynia na słodko

Ile porcji: 24

Data dodania: 2022-07-18

Dodany przez: emilia9n

Kategoria: Przetwory

Czerwona kapusta na zimę

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2022-07-05

Dodany przez: netha

Kategoria: Przetwory

Brusznice w syropie

Ile porcji: 24

Data dodania: 2022-06-24

Dodany przez: Agusia

Kategoria: Przetwory

Dżem porzeczkowy

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2022-07-09

Dodany przez: danusia19671

Kategoria: Przetwory