Przepis została opublikowana w dniu: 18.07.2022
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2146 osób!
Bon Appétit!
Do garnka wsypać cukier, wlać wodę, zagotować, wrzucić pokrojoną wanilię i goździki i drobno pokrojoną skórkę pomarańczową. Gotować kilka minut na małym ogniu, a później wyjąć przyprawy. Gruszki umyć, pokroić na połówki, obrać, usunąć z nich gniazda nasienne i natychmiast skropić sokiem z cytryny. Wrzucić przygotowane gruszki na gorący syrop, gotować na małym ogniu, aż owoce staną się przezroczyste. Dodać brandy, lub rum i delikatnie wymieszać. Jeszcze chwilę razem smażyć. Przełożyć do słoików, szczelnie zamknąć.
Kategoria: Przetwory
Kategoria: Przetwory
Kategoria: Przetwory
Kategoria: Przetwory
Kategoria: Przetwory
Kategoria: Mięsne