Przepis na Gęś po malgasku

Dodano przez:
Ile porcji:
8
Data dodania:
Wyświetlenia:
2243
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Mięsne

Składniki

  • gęś 1 szt.
  • pomidory 1 kg
  • cebula 25 dag
  • imbir 2 łyżki
  • sól 1 łyżka

Jak zrobić Gęś po malgasku?

Gęś przygotować do gotownia, następnie podzielić ją na osiem części i włożyć do dużego garnka. Dodać obrane ze skórki i pokrojone pomidory, pokrojoną na plastry cebulę, imbir oraz sól. Zalać wodą, żeby przykryła gęś i gotować około trzy godziny na małym ogniu. Po ugotowaniu ma powstać sos z gęsi.

Podobne przepisy

Proste mielone z parówką

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2022-12-11

Dodany przez: malina

Kategoria: Mięsne

Pierś w przyprawie gyros

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 10 min.

Data dodania: 2024-03-14

Dodany przez: danusia19671

Kategoria: Mięsne

Karkówka z grilla

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-02-28

Dodany przez: madeleine

Kategoria: Mięsne

Piersi z kurczaka z serem pleśniowym

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2024-01-23

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Mięsne

Kurczak z orzechami ziemnymi

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-09-08

Dodany przez: Ter-esa

Kategoria: Mięsne

Rolada z indyka ze śródziemnomorskim nadzieniem

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 90 min.

Data dodania: 2022-09-15

Dodany przez: bernika

Kategoria: Mięsne