Przepis na Fasola z masłem

Dodano przez:
Ile porcji:
2
Łączny czas przyrządzania:
30 min.
Czas przygotowania:
30 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1301
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Jarskie

Przepis została dodana w dniu: 06.05.2010
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2451 osób!
Na zdrowie!

Składniki

Jak zrobić Fasola z masłem?

Fasolę szparagową myjemy i czyścimy (obrywamy końcówki). Do garnka wlewamy wodę (tyle, by fasola się w niej zatopiła). Do gotującej się wody wrzucamy warzywo. Wodę solimy i fasolę gotujemy do miękkości. W tym samym czasie na rozgrzana patelnie wrzucamy bułkę tarta i chwile ją podpiekamy. Gdy fasola jest gotowa nakładamy na nią masło (mieszamy fasolę). Gdy fasola jest na talerzu obsypujemy ją bułką tartą.

Podobne przepisy

Krem do naleśników

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-08-21

Dodany przez: Pola

Kategoria: Jarskie

Pieczarkowe placuszki

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 50 min.

Data dodania: 2022-12-14

Dodany przez: ewas135

Kategoria: Jarskie

Dufinki

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2022-09-14

Dodany przez: bernika

Kategoria: Jarskie

Smażone ziemniaki

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-06-30

Dodany przez: netha

Kategoria: Jarskie

Ziemniaki młode ze śmietaną

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-11-07

Dodany przez: tulipan

Kategoria: Jarskie

Kotlety z soi

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2022-08-29

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Jarskie