Przepis na Fasola szparagowa z tartą bułką

Dodano przez:
Ile porcji:
10
Łączny czas przyrządzania:
150 min.
Czas przygotowania:
2 g
Czas gotowania:
15 m
Czas smażenia:
15 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1352
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Przetwory

Zdjęcia

Składniki

  • fasolka szparagowa 3 kg

zalewa

Jak zrobić Fasola szparagowa z tartą bułką?

Bułkę tartą zrumienić na oleju. Umytą fasolę pokroić i włożyć do garnka. Wlać wodę, jak się zagotuje to posolić i gotować do miękkości (około pół godziny). Potem dodać zrumienioną bułkę tartą, koncentrat i przyprawy. Chwile trzymać na ogniu i powkładać do czystych słoików. Zakręcone słoiki pasteryzować przez 15 minut.

Podobne przepisy

Dżem mirabelkowy

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-04-29

Dodany przez: monika4

Kategoria: Przetwory

Dżem jagodowy

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2024-02-03

Dodany przez: enia

Kategoria: Przetwory

Marynowany arbuz

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2024-03-03

Dodany przez: alaaa

Kategoria: Przetwory

Ogórkowe plasterki

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2024-01-19

Dodany przez: enia

Kategoria: Przetwory

Sałatka słodko-kwaśna z ogórków

Ile porcji: 12

Czas przyrządzenia: 1080 min.

Data dodania: 2022-09-12

Dodany przez: bernika

Kategoria: Przetwory

Ogórki nowoczesne

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-04-30

Dodany przez: monika4

Kategoria: Przetwory