Przepis na Fasola szparagowa z tartą bułką

Dodano przez:
Ile porcji:
10
Łączny czas przyrządzania:
150 min.
Czas przygotowania:
2 g
Czas gotowania:
15 m
Czas smażenia:
15 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1367
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Przetwory

Zdjęcia

Składniki

  • fasolka szparagowa 3 kg

zalewa

Jak zrobić Fasola szparagowa z tartą bułką?

Bułkę tartą zrumienić na oleju. Umytą fasolę pokroić i włożyć do garnka. Wlać wodę, jak się zagotuje to posolić i gotować do miękkości (około pół godziny). Potem dodać zrumienioną bułkę tartą, koncentrat i przyprawy. Chwile trzymać na ogniu i powkładać do czystych słoików. Zakręcone słoiki pasteryzować przez 15 minut.

Podobne przepisy

Ogórki w zalewie musztardowej

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2024-03-04

Dodany przez: alaaa

Kategoria: Przetwory

Gruszki w syropie

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-09-06

Dodany przez: lewewelina23

Kategoria: Przetwory

Cebula w słoiczkach

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-05-28

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Przetwory

Papryka konserwowa

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2024-01-06

Dodany przez: beatkaa153

Kategoria: Przetwory

Ogórki z selerem

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-07-27

Dodany przez: gosiakaminska

Kategoria: Przetwory

Dżem z cukinii

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-05-20

Dodany przez: madi356

Kategoria: Przetwory