Przepis została dodana w dniu: 11.03.2010
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2152 osób!
Na zdrowie!
Obrane orzeszki pistacjowe zrumienić na suchej patelni. Strąki papryki przekroić na pół, oczyścić je z nasion i ułożyć skórką do dołu na wilgotnej blasze do pieczenia. Piec w 200 stopniach, aż skórka ściemnieje. Wyjąć blachę z piekarnika, nakryć mokrą ściereczką, odstawić na 10 min, po czym zdjąć skórkę z papryki. Czosnek i imbir posiekać, z chilli usunąć pestki. Zmiksować na gładką masę oliwę, paprykę, imbir, połowę orzeszków, czosnek, chilli i posiekaną szałwię. Doprawić solą i pieprzem, aby dip był pikantny. Przełożyć do miseczek i posypać pozostałymi pistacjami.
Kategoria: Zupy
Kategoria: Zupy
Kategoria: Zupy
Kategoria: Zupy
Kategoria: Zupy
Kategoria: Zupy