Przepis na Deser szwedzki – krem twarożkowo-jeżynowy

Dodano przez:
Ile porcji:
2
Łączny czas przyrządzania:
15 min.
Czas przygotowania:
15 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
926
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Desery

Składniki

  • jeżyny 500
  • jajka 2
  • twaróg 150 g
  • miód 4 łyżki
  • cukier puder 1 łyżka
  • cytryna 1
  • jogurt natralny 100 ml
  • śmietana kremowa 100 ml

Jak zrobić Deser szwedzki – krem twarożkowo-jeżynowy?

Kilka jeżyn zostawić do przybrania. Jajka oddzielić od białek. Twaróg utrzeć na krem z żółtkami, miodem i cukrem pudrem, dodając pod koniec ucierania sok z cytryny, jogurt i przetarte owoce.

Masę owocową wymieszać z ubitą na sztywno pianą z białek i ubitą śmietanką, przełożyć do szklanej salaterki i oziębić. Przed podaniem przybrać jeżynami.

Podobne przepisy

Kakao z pianką

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-10-15

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Desery

Kokosowa masa do ciast

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-09-05

Dodany przez: Ter-esa

Kategoria: Desery

Wiśnie w spirytusie

Ile porcji: 24

Data dodania: 2023-08-10

Dodany przez: gosiakaminska

Kategoria: Desery

Ciasteczka z muesli

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 35 min.

Data dodania: 2023-01-07

Dodany przez: Agatta

Kategoria: Desery

Pączki smaczne i niedrogie

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-09-10

Dodany przez: Ter-esa

Kategoria: Desery

Owsianka na mleku z rodzynkami

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-07-04

Dodany przez: monika4

Kategoria: Desery